Procedure

Op de homepage kunt u lezen of het momenteel mogelijk is om u aan te melden voor behandeling. Als dit het geval is kunt u zich via het contactformulier aanmelden.

Mocht uw huidige behandelaar, uw huisarts of de praktijkondersteuner van de huisarts al met ons contact gehad hebben over uw verwijzing, dan kunt u dat in uw bericht aangeven. Geef dan wel even de naam van de persoon met wie we contact hebben gehad door. U kunt uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen.

Wanneer wij uw bericht hebben ontvangen zullen wij per e-mail of telefonisch contact opnemen om een afspraak voor een kennismakingsgesprek met u te maken.

Let op! Het kan zijn dat er binnen de praktijk wel plek is voor het aannemen van nieuwe patiƫnten maar dat het door specifieke voorwaarden van sommige zorgverzekeraars niet mogelijk is om u een plek aan te bieden. U kunt onder verzekeraars nagaan of er voor uw verzekeraar bijzonderheden gelden.

INTAKE
Wanneer wij een afspraak voor een kennismakingsgesprek hebben gemaakt ontvangt u hiervan een bevestiging per email. Hierin wordt u gevraagd om een aantal persoonsgegevens door te geven zodat wij een dossier voor u kunnen aanmaken. Ook sturen wij u een vragenlijst toe die u ingevuld mee kan nemen naar uw eerste afspraak of die u per email aan ons kan toesturen.

We zullen een account in ons beveiligde zorgportaal voor u aanmaken waarin u de ROM vragenlijst kunt invullen en waar u ook een overzicht van uw afspraken kunt vinden.

Het kan zijn dat twee of drie gesprekken voor de intakefase ingepland worden. Daarna zal er een adviesgesprek plaatsvinden waarin wij afstemmen over de diagnose en de insteek van de behandeling. Als u daarvoor toestemming geeft zal hiervan een brief aan uw huisarts worden verstuurd.

AFSPRAKEN
Voor intakegesprekken reserveren wij standaard een uur. Behandelgesprekken duren normaal gesproken 45 minuten. Wanneer u later op een afspraak verschijnt wordt de geplande eindtijd aangehouden.

Als u niet verschijnt op uw afspraak of deze korter dan 24 uur van tevoren afzegt, wordt 50 euro (een deel van de kosten) bij u in rekening gebracht. Deze kosten worden niet door de verzekeraar vergoed.